OMA TIE


Voiko kuka tahansa olla menestyjä? Voisinko kohdata yleisön ja tuntemattomat ihmiset rohkeasti omana itsenäni? Miten jaksaisin paremmin töissä? Miten saan parisuhteeni kukoistamaan?

Näihin edellä esittämiini kysymyksiin jouduin etsimään vastauksia, kun kaikki ei mennyt elämässäni ihan niin kuin Strömssössä. Jostain syystä lapsuuden tehdasasetuksista jäi uupumaan monia luovuuteen, rohkeuteen ja oppimiseen ja ajankäytön hallintaan liittyviä ohjeistuksia. Tämä on tuottanut koko joukon henkisiä harmaita hiuksia läpi aikuisikäni.

Koska ura näyttelijänä tuntui menevän kolmekymppisenä penkin alle jatkuvan esiintymisjännittämisen takia, siirryin juontajan tehtäviin. Kuvittelin sen olevan niin helppoa, että siinä nyt ainakin onnistuisin. Juontajana jouduin kuitenkin kohtaamaan saman mogaamisenpelon kuin näyttelijänä. Jouduin miettimään kaiken alusta. Miksi jännitän? Mitä sellaista pelottavaa siirrän mielessäni lavalle, mitä siellä ei oikeasti ole? Kannanko tämän saman ajattelumallin muuallekin minne menen; sukujuhliin, kaupan kassalle asioidessani, ystävyyssuhteisiin, tai ollessani yksin?

Tein erilaisten koulutuksien ja kurssien avulla tutkimusmatkan lapsuuteeni. Aikaan missä persoonani ominaisuuksia luotiin ja vähitellen aloin ymmärtämään, mitä varten olin kehittänyt pinttyneet tapani ja tottumukseni, jotka jatkuvasti veivät minua toiseen suuntaan kuin halusin. Itsetyöskentelyn kautta aloin vähitellen rakastamaan elämääni. Opin vähitellen luottamaan itseeni, ajatuksiini ja mielipiteisiini ja aloin vihdoinkin...todella... luulin että elämäni olisi tällaista hamaan tappiin saakka, mutta vihdoinkin... neljänkympin kynnyksellä, aloin vihdoinkin nauttia esiintymisestä, työnteosta ja omana itsenä olemisesta.

Ihmismieli ja käyttäytymispsykologia ovat kiinnostaneet lukioiäkäisestä lähtien. Luultavasti siksi, että olen vimmaisesti etsinyt vastausta siihen, miksi muut näyttävät onnistuvan, mutta minä en? Tämä oli tietenkin illuusio. Me kaikki painimme samojen päivittäisten haasteiden kanssa, mutta toiset ovat saaneet jo lapsuudessa paremmat välineet käyttöönsä kuin toiset. Koskaan ei ole kuitenkaan myöhäistä aloittaa. Kuka tahansa voi olla menestyjä, jos vain haluaa ja on valmis tekemään töitä sen eteen. Pitää vain olla nälkää ja himoa tarpeeksi.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen opetellut erilaisia oppimistekniikoita, mielenjohtamista, alitajuntaan vaikuttamista ja sanatonta viestintää. Olen itseoppinut oman elämänkokemuksen ohjaamana. Olen käynyt useita koulutuksia, kursseja, ahminut alan kirjallisuutta ja ennen kaikkea... havainnoinut ja muuttanut omia käyttäytymismalleja.

Jotta pääsisit helpommalla kuin minä, haluan auttaa sinua onnistumaan ja löytämään sisäiset voimavarasi, jotta sinulla olisi aina käytössäsi paras versio itsestäsi. Vasta kun on tehnyt tutkimusmatkan itseensä, voi ymmärtää muita ihmisiä himpun verran paremmin.


Host, luennoitsija, elämäntaitovalmentaja ja työnohjaaja

Lorenz Backman